Kryptovänliga ansikten är redo för positioner i Biden-administrationen

Februar 2021 Aus Von Ruriko

Kryptoindustrin verkar vara full av potential, med bekräftade och möjliga utnämningar i Biden-administrationen.

När USA: s senat börjar bekräfta ledarskap inom handel och finans har det varit meningsfullt fart i kryptosamhället som ett svar. Detta beror på profilerna för olika individer som enligt uppgift har nominerats, liksom de förväntade ekonomiska åtgärderna från den kommande administrationen – som båda förväntas ge positivt momentum för kryptotillväxt.

Medan ett fåtal officiella möten har gjorts med flera bekräftelser väntar, är andra fortfarande på nomineringsstadiet. Låt oss ta en snabb slinga runt träsket

Bekräftad med 84 röster kommer Janet Yellen att vara vid statskassan. Under sitt bekräftelseförhållande beskrev Yellen sitt stöd för Bidens dagordning, som inkluderar en sannolik höjning av skatter för de rika, „backing the buck“ för att stabilisera dollarn mitt i försök att undergräva nuvärdet genom marknadsmanipulation utomlands och säkerställa stabilisering av USA: s ekonomi mitt i den nuvarande globala COVID-19-pandemin.

När det gäller krypto tog Yellen inte direkt upp sin inställning till reglering i rymden under sina bekräftelseshörningar; emellertid nämnde hon att legitim användning av kryptovaluta bör uppmuntras, till exempel medel för att använda dessa typer av decentraliserad finansiering för att “ förbättra effektiviteten i det finansiella systemet .“

säkerhet och utbytesprovision

Ett möte som kryptosamhället är särskilt glada över är Gary Gensler , som tidigare fungerat som Commodity Futures Trading Commission-ordförande under president Barack Obama och som finansminister under president Bill Clinton. Gensler har tidigare kallat blockchain-tekniken „en katalysator för förändring“ och har varit uttalad om vikten av kryptovalutor och har gått på rekord för att säga att det finns ett „starkt argument “ för att XRP klassificeras som en säkerhet. Han har också varit mycket högljudd om hur blockchain-teknik kan lösa betalningsproblem i USA.

Som den förväntade ordföranden för Securities and Exchange Commission kommer Gensler att ha en främsta position för att samla stöd bakom en amerikansk centralbanks digitala valuta, särskilt bland institutionellt intresse för denna produkt. Gensler skulle också spela en viktig roll i breda statliga åtgärder mot krypto och blockchain, till exempel övervägande av en Bitcoin Future börshandlad fond, och han förväntas flytta känslor till sin fördel. För närvarande professor i praktik vid Massachusetts Institute of Technology Sloan School of Management, forskar Gensler och undervisar blockchain-teknik, digitala valutor, finansiell teknik och allmän politik.

Dessutom välkomnas SEC-ordförandens Jay Clayton också av kryptoentusiaster, eftersom han var ökänd för sin skepsis gentemot den digitala finansbranschen. När Clayton kliver åt sidan, tillsammans med sina antikrypto-fördomar, är vägen öppen för Bitcoin-ETF: er att bli verklighet.

Det finns redan en rad finansinstitut som leds av Fidelity och värdepappersföretag som har ansökningar om Bitcoin-fonder under behandling med SEC och kommer att utöva press på Gensler när han tillträder.