Nieuwe Bitcoin-stierenloop? Walvissen en instellingen die zich ophopen, gegevens laten zien

September 2020 Aus Von Ruriko

Uit de gegevens blijkt dat de walvissen geen grote hoeveelheden Bitcoin verkopen tegen de huidige BTC-prijs en dat de instellingen BTC verzamelen.

Aangezien de prijs van Bitcoin (BTC) voorbij de $11.100 op 19 september breekt, suggereren de walvisactiviteiten en het grote volume van Bakkt dat het momentum versterkt wordt.

Volgens CryptoQuant’s Ki Young Ju hebben minder walvissen BTC naar beurzen gestuurd. Historisch gezien wijzen de gegevens op minder verkoopdruk van vermogende Bitcoin-houders.

Tegelijkertijd bereikte het dagelijkse volume van de institutionele Bitcoin-futures-markt van Bakkt een recordhoogte. Opererend door ICE, het moederbedrijf van de New York Stock Exchange (NYSE), faciliteert Bakkt BTC-transacties voor instellingen.

De Bitcoin-walvisactiviteit en het recordvolume van Bakkt suggereren dat zowel de walvissen als de instellingen BTC zouden kunnen accumuleren.

Bitcoin blijft $11.000 opnieuw testen omdat de marktgegevens wijzen op een optimistische trend.

Walvissen en instellingen hebben een enorme invloed op de Bitcoin-prijs vanwege de omvang van hun handel.

Een walvis die Bitcoin Trader verkocht voor meer dan $12.000 na twee jaar in bezit te zijn geweest, had ongeveer 9.000 BTC. Tegen de huidige marktprijs van BTC van $11.070 is dat bijna $100 miljoen USD.

Gezien het verminderde risico van grote verkooporders is de afnemende eetlust van walvissen om BTC te verkopen een positieve factor. Ki zei:

„Ruilwalvisverhouding is laag in het jaar – hoe minder walvissen naar de beurs gaan, hoe minder er gedumpt wordt, en hoe hoger de BTC-prijs.“

De gegevens waar CryptoQuant naar verwijst, is een grote reserve aan walvissen op de beurs. Er zijn enkele walvissen die tegen de huidige prijzen verkopen, zoals Cointelegraph eerder meldde. Maar uit de gegevens blijkt dat de meerderheid van de walvissen liever niet tegen 11.000 dollar verkoopt.

De optimistische activiteit van de walvissen valt samen met een duidelijke piek in de institutionele vraag naar Bitcoin op Bakkt.

Volgens Arcane Research en Skew bereikte Bakkt op 15 september een nieuw, historisch hoog dagvolume, waarvan het grootste deel fysiek werd afgezet. Het komt slechts 24 uur nadat MicroStrategy een extra $175 miljoen aan BTC heeft gekocht.

De timing van de volumestijging van de Bitcoin-futures-markt van de Bakkt is het vermelden waard, omdat het de bulkaankoop van MicroStrategy op de voet volgt.

Op basis van de gegevens kan worden beargumenteerd dat sommige instellingen mogelijk BTC overnemen na MicroStrategy’s spraakmakende investering, vooral omdat sommige populaire prijsmodellen een onderwaardering op het huidige niveau suggereren. Analisten van Arcane Research schreven:

„Een andere dag, weer een hoogtepunt op Bakkt met een opwaartse trend Na een nieuw ATH-dagvolume op dinsdag, werd het volume van gisteren nog hoger geduwd op het institutioneel gerichte Bitcoin-futuresplatform“.

Vier dagen nadat Bakkt een recordvolume zag en de walvisactiviteit op de beurzen daalde, steeg BTC van 10.800 naar 11.100 dollar.

Wat is het volgende op korte termijn?

Sommige handelaren zeggen dat er boven op de accumulatie van instellingen en walvissen een winstgevende rally zou kunnen plaatsvinden.

De afgelopen maanden heeft de decentrale financiële markt (DeFi) het beter gedaan dan de grote cryptokringen, zoals Bitcoin en Ether (ETH). Na de sterke prestaties van de DeFi-penningen zouden de investeerders de winst wel eens terug kunnen fietsen naar BTC en stablecoins.

Een pseudonieme handelaar die bekend staat als „Light“ zei:

„Verkocht alle ETH en alts in de afgelopen week. Omgedraaid in BTC en fiat. Bijna iedereen is crimineel ondergedompeld in Bitcoin en net zo crimineel overgedisponeerd in DeFi. Als iedereen aan één kant van het schip staat.“

Als de huidige trend zich voortzet, kunnen de DeFi-penningen op korte termijn ondermaats blijven ten opzichte van BTC. Dat zou, althans binnen afzienbare tijd, de opleving van BTC kunnen versterken, waarvan de dominantie-index de laatste maanden tot een jaarlijks dieptepunt is gezakt.